DJ LEGAL SAU PETRECERE INTRERUPTA DE MASCATI

DJ Daniel detine autorizatiile si licentele necesare utilizarii muzicii in scop ambiental, lucrativ si copiere.
Sanctiunile aplicabile companiilor de mobile dj / sonorizari evenimente si riscurile la care se expun beneficiarii (clienti care contracteaza servicii neautorizate) sunt demne de luat in seama:

Organele abilitate sa desfasoare activitati de control (Politia Economica, Garda Financiara, Departamentul pentru lupta antifrauda, Inspectoratul de Politie Sanitara, ANSVSA, Inspectoratul teritorial de munca, UCMR-ADA, UPFR, ADPFR s.a.m.d.) pot organiza, prin sesizari sau autosesizari, controale de fond in spatiile unde se desfasoara activitati economice de alimentatie publica si / sau cu caracter festiv, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale si a verificarii respectarii prevederilor legale in domeniile pe care le reprezinta. Prestatorii de servicii de mobile dj / sonorizari evenimente au obligatia de a prezenta documentele necesare desfasurarii activitatii economice respective (CIF, Certificat Constatator care sa contina codul CAEN al activitatii prestate, contract de prestari servicii, contract de munca, Autorizatie de difuzare a operelor muzicale in scop ambiental, Autorizatii de difuzare a operelor muzicale in scop lucrativ, Autorizatie de reproducere a fonogramelor) ; nerespectarea cadrului legislativ in vigoare atragand sanctiuni specifice, din care vom aminti doar sanctiunile aplicate de UPFR/ADPFR:
– pentru neexistenta autorizatiei de difuzare a operelor muzicale in scop lucrativ se va opri muzica si se va aplica o amenda contraventionala (Decizia ORDA Nr. 399/2006, publicată în Monitorul Oficial Nr. 982/ 08.12.2006).
– pentru neexistenta autorizatiei de reproducere a fonogramelor (copii de lucru ale discurilor originale pe orice mediu de stocare) se va opri muzica, se va intocmi un proces verbal in care se inventariaza mediile de lucru neautorizate (CD-uri inregistrate, hard disk-uri, Laptop-uri), se confisca de catre Politie aceste medii, urmand ca partile ale caror Drepturi de Proprietate Intelectuala au fost lezate sa se constitue parte civila in recuperarea prejudiciului. (Decizia ORDA Nr. 399/2006, publicată în Monitorul Oficial Nr. 982/ 08.12.2006 si Metodologia de aplicare).
Indiferent de compania de mobile dj / sonorizari evenimente agreata de dvs pentru asigurarea programului artistic la un astfel de eveniment, este necesar sa verificati respectarea acestui cadru legislativ prin existenta acestor acte si autorizatii. Diferenta dintre oferta de pret a unei companii profesioniste care detine forme legale si cea a unor persoane neautorizate va fi insignifianta fata de riscul intreruperii evenimentului ; ca sa nu mai amintim ca acele persoane / companii care nu detin aceste forme legale dau dovada de neprofesionalism si neperformanta in acest domeniu de activitate, lucruri generate de prestatia artistica lamentabila si calitatea precara a serviciilor in ansamblu.

 

 

sursa: djnunta.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*